Smålån

 

"Räntan på smålån ligger inom spannet 9,9% - 71%. Det som definierar ett smålån är att amorteringstiden ligger på 1-5 år. Räntan på ditt lån fastställs i många fall utifrån din kreditvärdighet, inkomst, antal kreditupplysningar, medsökande mm.".

 

Långivare Min - max Amorteringstid Kommentar
3.000 - 25.000 1 - 5 år • Lån trots betalningsanmärkningar
• Signera med BankID
3.000 - 25.000 1 - 5 år • Lån trots betalningsanmärkningar
• Signera med BankID
Frogtail 1.000 - 50.000 1 - 36 mån • Kostnadsfri ansökan
• Snabb utbetalning

Ett smålån är ett bra alternativ om man ska låna upp till 30 000 kr med en amorteringstid på upp till 5 år. Denna typ av lån passar extra bra om man har en kreditvärdighet stark nog att undvika smslån, men inte uppfyller kravet för att ta ett privatlån. Vi rekommenderar att man utnyttjar maximal amorteringstid med möjlighet till extra amortering.

En annan positiv sak med smålån är att du kan nöja dig med ett mindre lån, som blir smidigare att återbetala. Om du skulle välja att låna ett mindre belopp så nöj dig med det, om det räcker för att fullfölja dina planer med lånet. Man kan också använda smålån till att betala av dyra krediter. Kanske har julens inköp kompletterats av krediter som inte varit välgenomtänkta. Samla ihop krediterna till ett enda smålån med lägre ränta. Detta är ett enkelt sätt och ett bra steg till en bättre ekonomi. Kan du inte få det på egen hand så kanske en medsökande kan hjälpa dig att få ett smålån. Ni kanske till och med kan få en ännu lägre ränta när ni söker ett lån gemensamt.

Ett mindre lån är ingen större påfrestning, men utan en plan kan det vara upprinnelsen till en sämre ekonomi. Därför uppmanar vi till eftertanke varje gång du tar ett lån. Försök att ta ett smålån även om du har en prick hos kronofogden. Det förutsätter dock att du är skuldfri där. Vissa kreditgivare erbjuder smålån med betalningsanmärkning.

Man bör dock inte använda ett smålån för att låna till kontantinsatsen för boendet. Då är det bättre att spara och amortera andra lån för att sedan låna till sin kontantinsats med ett privatlån. Dels får du inte låna mer än 30 000 kr i ett smålån och dels är räntan högre än vad du får när du ska ta ett privatlån.

Ta ett mindre lån
SevenDay 3,95
Klicklån
Bank Norwegian Banner
Lendo sommarlån 2017
ICA banken rörlig ränta
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
© 2017 Låna10000kronor